Słucham francuskiego rapu od: nie słucham
Wiek: 19 Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 483 Otrzymał 89 piw(a) Skąd: p-k
Wysłany: 2008-04-16, 13:08
Cytat
bramkarze: Artur Boruc (Celtic Glasgow), Tomasz Kuszczak (Manchester United), Łukasz Fabiański (Arsenal Londyn), Wojciech Kowalewski (Kolporter Korona Kielce)
obrońcy: Jacek Bąk, Arkadiusz Radomski (obaj Austria Wiedeń), Marcin Wasilewski (Anderlecht Bruksela), Paweł Golański (Steaua Bukareszt), Mariusz Jop (FK Moskwa), Adam Kokoszka (Wisła Kraków), Jakub Wawrzyniak (Legia Warszawa), Michał Żewłakow (Olympiakos Pireus), Grzegorz Bronowicki (Crvana Zvezda Belgrad)
pomocnicy: Dariusz Dudka, Wojciech Łobodziński (obaj Wisła Kraków), Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Rafał Murawski (Lech Poznań), Łukasz Garguła (PGE GKS Bełchatów), Jacek Krzynówek (VfL Wolfsburg), Euzebiusz Smolarek (Racing Santander), Radosław Majewski (Groclin Grodzisk Wlkp.), Michał Goliński (Zagłębie Lubin), Michał Pazdan (Górnik Zabrze).
napastnicy: Maciej Żurawski (AE Larissa), Tomasz Zahorski (Górnik Zabrze), Radosław Matusiak (Wisła Kraków), Łukasz Piszczek (Hertha Berlin), Marek Saganowski (FC Southampton), Artur Wichniarek (Arminia Bielefeld), Dawid Janczyk (CSKA Moskwa).
Co wy na to? Dopiero wstępnie, ale jest kilka zadziwiających powołań No i jednak chyba bez Rogera. On tylko w roli rezerwowego bo nie wiadomo jak z obywatelstwem.
400
Wysłany: 2008-04-16, 16:27
Jak dla mnie niektórzy zawodnicy zostali powołani zbyt pochopnie (Wichniarek, Matusiak,Pazdan, czy też Janczyk). Co mnie cieszy to, to ,że w szerokiej kadrze znalazło się miejsce dla Saganowskiego, Piszczka,Majewskiego i Zahorskiego. Najmniejsze niespodzianki dostrzegam w obronie-są to piłkarze którzy dużo wcześniej byli pewni powołania do kadry.Brakuje mi Irka Jelenia,który moim zdaniem swoją grą zasłużył na Euro 2008. Czy Matusiak będzie w formie???? Życzę mu tego ,chociaż nie błyszczy ,tak jak powinien błyszczeć w lidze polskiej. Żurawski to też jedna wielka niewiadoma. Teraz pozostaje nam czekać do pierwszego meczu W Austrii,który myślę zweryfikuje wszystko.
P.S a i jeszcze zastanawiam się czy któryś z zawodników występujących w Orange Ekstraklasie,nie zostanie zatrzymany w związku z aferą korupcyjną ,bo śledztwo się rozkręca na dobre,po aresztowaniu Wdowczyka jestem wstanie uwierzyć już we wszystko jeśli chodzi o naszą ligę
Słucham francuskiego rapu od: tak od 7 lat
Wiek: 23 Dołączył: 21 Paź 2007 Posty: 321 Otrzymał 19 piw(a) Skąd: WuWua
Wysłany: 2008-04-16, 23:16
Roger ma byc podobno tym 31.. A czy brakuje Jelenia?? W zeszlym roku jeszcze bylem za jego powolaniem ale w tym roku 0 formy, przewaznie grywa koncowki w przecietnym francuskim klubie..A bramki juz dawno nie strzelił. Mysle ze chyba Kowalewski,Pazdan, Golinski nie zalapia sie na Euro chociaz moge sie mylic.Zakoczeniem dla mnie jest duza liczba napastnikow.Pewniakami chyba sa Żuraw Matusiak i Moze Zahorski na ktorego Leo stawia.Ja myslalem ze w tej 30 Kazimierczak sie znajdzie i Brozek.. Zakoczeniem dla mnie jest Saganowski Janczyk i Wichniarek, ale widac ze trener chce sie im jeszcze przyjzec bo nasz atak ostatnioprezentuje sie słabiutko.
Wysłany: 2008-04-17, 15:12
No to ciekawe co z tym Rogerem. Czy pojedzie czy jednak nie? Hmm....
Kogo brakuje? A kogo być nie powinno?
Matusiak... Widać było, że Leo stawia na niego od dawna i nie mogło go zabraknąć mimo nie najlepszej formy. Co nie znaczy, że ja się z tym zgadzam w zupełności.
Żurawski... Z nim jest podobna sytuacja jak z ww zawodnikiem. A jak z jego formą nie mam pojęcia bo Żuraw mnie nie interesuje, a liga grecka tym bardziej.
Kaźmierczak... Jak dla mnie szkoda, że go zabrakło. Ma talent, gra dobrze, ale transfer do Porto chyba nie był najlepszym rozwiązaniem. Nie wiem czy gra tam często, czy nie, ale czasem powołanie mógł dostać. Widocznie nie pasuje Beenhackerowi do koncepcji (oby nie antykoncepcji ).
Brożek... On to akurat nie wykorzystał szansy kilkakrotnie. W lidze idzie mu świetnie, a w reprezentacji kiszka. Szkoda.
Janczyk... Chyba najbardziej potencjalny zawodnik Polski. Myślę, że jeżeli pojedzie to tylko po to aby poczuć klimat takiej imprezy, wszak to (raczej) pewny punkt kadry na MŚ 2010.
Jeleń... Irek to jak Kaz, nie pasuje chyba Leo do składu. Ale na pierwszą 11 i tak by nie mógł liczyć, bo na jakiej pozycji miałby grać?
Pewniaki? Takowych nie ma, nie wiadomo co się wydarzy do Euro. Kontuzje nie raz wykluczały zawodników z takich imprez. Ale wykluczając te niefortunne wypadki, zapewnione miejsce raczej mają: Błaszczykowski, Ebi, Krzynówek, Żuraw, Lewandowski, Bąk, Boruc, Dudka... Praktycznie większość składu z eliminacji. Chociaż zaskoczenie zawsze może być.
Ciekawa kwestia się zrodziła z napastnikami. Wstępne powołania objęły tak duża liczbę snajperów chyba dlatego, że skuteczność naszego napadu spadła... Oby wzrosła.
Od siebie dodam też, że szkoda Aquafresci. Świetny zawodnik, dobry strzelec, Polak (może nie pełny, ale korzenie ma, czyli koncepcja Adama jako, że zawodnicy z innych krajów nie powinni zdobywać nam trofeów odpada ). Ale to raczej było do przewidzenia, że nie dojdzie do skutku jego gra w Polsce... Czy kolejny raz PZPN dał dupy? Po części tak, ale Aquafresca z Polską ma małe więzi. To w Italii się wychował, tam wyszkolił warsztat. To Włochom zawdzięcza to jakim grajkiem teraz jest....
Ciao, cześć, pa!
Wysłany: 2008-04-18, 08:37
Aquafresci ? Jak dla mnie to kolejny zawodnik ktory zrobil szum kolo swojej osoby by moc zagrac w kadrze włoch.Przed MŚ tak samo zrobil Andy Johnson czy jakos tak. Powolali go przez to do kadry angli zagral jakies ogony i koniec przygody..A co do Kaza to moim zdaniem zrobil dobry ruch przechodzac do porto.Moze nie gral duzo ale w porto tak jest.W pierwszym sezonie zawodnik poznadje styl porto i wchodzi do druzyny.W 2 sezonie odchodza kluczowi zawodnicy i wchodza nowi jak on:) Taka jest polityka tego klubu od lat.A co do Żurawia to jest nasz kapitan..Po przyjsciu do Larissy klub z nim w skladzie zaczol wygrywac i to nawet z lepszymi od siebie.Duzo musi tam znaczyc tak samo w kadrze,Mi reprezentacja wlasnie kojazy sie z nim borucem bakiem i smolarkiem.
PS.
Co do zdjecia to czyzby nasz prezydent chcialby wygrysc Boruca z Bramki ?? Oj nie ładnie nie ładnie
Wysłany: 2008-04-18, 11:24
kapi-szi napisał/a
jak dla mnie to kolejny zawodnik ktory zrobil szum kolo swojej osoby by moc zagrac w kadrze włoch
Może i było to celowe, ale nie zaprzeczysz chyba, że nie przydałby się nam do składu. Najlepszy strzelec Cagliari w tym sezonie przy naszej skuteczności w ataku, a raczej jej braku byłby jak znalazł.
Z Kazem to nie wiem jak jest bo nie znam polityki transferowej Porto Ale skoro tak mówisz to widocznie masz rację. Fajnie będzie widzieć Przemka częściej w koszulce portugalskiego klubu.
kapi-szi napisał/a
Co do zdjecia to czyzby nasz prezydent chcialby wygrysc Boruca z Bramki ?? Oj nie ładnie nie ładnie
Mój nie Nie utożsamiam się z nim. Ale mniejsza o to
A czy 'Borcucha' wygryzie? No raczej nie, zastanawiam się czy doskoczyłby do poprzeczki
Wysłany: 2008-04-18, 20:40
Jasne ze wloski napastnik by nam sie przydal, takiego njapastnika dawno nie mielismy..Z przecietnego Cagliari potrafił sie wybic ponad przecietnosc w silnej wloskiej lidze... Ale szkoda ze raczej nie zobaczymy go z orzelkiem na piersi..
A co do 1. To mam druga mozliwosc.Moze sie uwaza ze pierwszego kibica naszej kadry ?
Wysłany: 2008-06-02, 21:58
Czas wznowić temat. Euro zbliża się wielkimi krokami, praktycznie kilka dni pozostało do inauguracji. Polska jak wiadomo gra z Niemcami, Austrią i Chorwacją. Jak oceniacie nasze szanse? jakim składem powinniśmy grać? Jak daleko uda nam się zajść? Komu kibicujecie poza Naszymi? I oczywiście Wszystkie inne informacje dotyczące mistrzostw. Liczę na burzliwą dyskusję, wymianę poglądów i konstruktywnych opinii.
Od siebie dodam swoje typy.
Szanse Polaków na dzień dzisiejszy oceniam na wyjście z grupy. Będzie ciężko, bo przeciwnicy wymagający. Liczę, że Leo wyciśnie z naszych chłopaków wszystkie poty i zdeterminuję ich do walki. Chciałoby się aby Polacy powtórzyli sukces Greków, którzy 4 lata temu nie należeli do faworytów a udało im się wygrać tę imprezę.
Wyniki jakie mnie satysfakcjonują to:
-koniecznie wygrana z niemcami. Wiem, że to najtrudniejszy mecz. Powodów, dla których powinniśmy wygrać jest wiele. Na pewno wyrównanie rachunków z przeszłości-> nie mówię o II WŚ, tylko o meczach choćby sprzed dwóch lat, czy innych potyczkach z gebelsami. Poza tym niemcy z reguły nie lubią Polaków, w drugą stronę działa to podobnie, a dokopać im i zatkać im gęby było by czymś wspaniałym. Dlatego, POLACY DO BOJU
-wygrana z Austriakami. Za nimi przeważają ściany, grają u siebie, mają przysłowiowego 12-ego zawodnika, ale nie zapominajmy, że to Polscy kibice są najlepsi(na meczach reprezentacji). Nie raz pokazywali, że stać ich na doping w najtrudniejszych momentach.
-remis z Chorwacją powinien wystarczyć aby awansować przy tak korzystnych wynikach.
Skład?
Niekwestionowanym numerem jeden w bramce jest Boruc. Tylko kontuzja (odpukać) mogłaby zagrozić jego pozycji.
Dalej, w obronie w zależności od dyspozycji Żewłakowa, widziałbym Wasilewskiego, Bąka, Żewłakowa i Wawrzyniaka. Tutaj mogą być inne roszady, bo wiadomo Jop, Golański też powalczą o miejsce w pierwszej jedenastce.
W pomocy - wierzę, że Kubie uda się wyzdrowieć w pełni na mecz z niemcami i zagra od pierwszej minuty. To jest nasza nadzieja na przyszłe lata - młody, perspektywiczny i rewelacyjny prawy pomocnik. Lewa flanka to miejsce Krzynówka. Środek Dudka i Lewandowski. Lewy to jeden z lepszych grajków w naszej drużynie i mam nadzieję, że pokaże wyśmienitą formę na mistrzostwach. Przed nimi widziałbym Rogera - chyba najbardziej wyszkolony technicznie "Polak". To jednak tylko przypuszczenia bo pewnie zagra tam Ebi, dla którego ja widzę miejsce na "szpicy". Tam pewnie zagra nieszczęsny Żuraw...
Poza Polakami kibicuję tradycyjnie Italii. Są silni, grają dobrze - zaraz będzie, że defensywnie. Chciałbym zobaczyć w finale Polskę i Włochów. Dużym osłabieniem squade azzurra może być kontuzja Cannavaro. To jeszcze nic pewnego czy nie zagra, ale plotki już się sieją... Poza nim w ekipie włoskiej jest jeszcze dwóch środkowych obrońców z doświadczeniem. Nie wiem czy Barzagli - bo chyba ona jest murowanym kandydatem na drugiego stopera - i jego partner (gdy kapitan nie zagra) ze środka obrony zdołają powstrzymać ataki Holandii i Francji. Jest jeszcze stary wyjadacz Panucci i drewniany Materazzi (w razie braku Canny zagra Gamberini). Co by się nie działo, będę im kibicować, zresztą jak zawsze na takich imprezach.
Czarnym koniem mistrzostw może być Chorwacja i Holandia. Na pewno nie wygra Francja, Portugalia, ani Niemcy. Hiszpanom i Włochom daję po 30% na zwycięstwo. 20% dla Holandii, a 10% dla Chorwacji i... Polski (co nie znaczy, że nie wierzę w sukces , po prostu będzie nam ciężej.)
Uff, trochę się rozpisałem... Teraz ktoś inny
Wysłany: 2008-06-02, 22:23
Ja troche skroce swoja wypowiedz. Chcialbym aby nasi wygrali z niemcami ale patrze realnie i mysle ze niemcy nie dadzą sie osmieszyc i niestety nas pokonają, W meczu z Chorwacja mamy wiecej szans patrzac na ostatnie poczynania tej druzyny. No ale jak wiemy to wlasnie oni wyeliminowali moja ukochaną Anglię Wiec mysle ze i oni moga nam narobic duzo problemow i tutaj typowałbym wymęczony remis. Teraz kolej na Austrię - no tutaj sprawa jasna trzeba wygrac ! To jedyna druzyna ktorą mozemy SPOKOJNIE ograc. Mysle ze bedziemy mieli 4 pkt wiec wedlug mnie musimy liczyc na remis w meczach chorwacja-niemcy i chorwacja-austria oraz na oczywistą przegrana austrii z niemcami. Taki uklad da nam 2 miejce. To moje przewidywania. Skład taki jak ustali Leo taki bedzie najlepszy. Duzo zalezy od Artura - jak bedzie mial forme to ciezko bedzie nam strzelic bramke.
Druzyny ktorym kibicuje : Francja ... Francja....Francja i ... Francja.
Druzyny ktorym zycze połamania nóg - Niemcy i Włochy
_________________ J't'explique c'que j'kiffe, c'est de fumer des spliffs
Słucham francuskiego rapu od: dawna
Wiek: 19 Dołączył: 24 Maj 2007 Posty: 223 Otrzymał 64 piw(a) Skąd: Lublin
Wysłany: 2008-06-03, 09:20
Według mnie z niemcami mamy szanse na remis, szwaby mają słaby środek Metzelder i Merterzacker popełniają kardynalne błędy, dodam, że ten pierwszy nie rozegrał w real’u 7 spotkań. Słabym punktem Niemców jest niewątpliwie bramkarz, Lehmann to już starszy gość i wiadomo ,że z refleksem może już nie być za dobrze.Ponadto na Euro nie jedzie Hildebrand, który moim zdaniem zasługuje na grę w pierwszym, składzie Niemców. Obawiam się natomiast Chorwatów ,są nieobliczalni i na pewno tanio skóry nie sprzedadzą . Austria jest jak najbardziej do ogrania. Skład : Boruc w bramce, Obrona : Żewłakow, Bąk , Wasilewski i chyba Jop. Pomoc: Lewandowski , Krzyżówek ,Dudka, Błaszczykowski , atak: Smolarek i Żurawski ,aczkolwiek na miejscu Leo postawiłbym na Saganowskiego ,albo Zahorskiego. Dodam od iebie ,że ciesze się ,że zrezygnował z Matusiaka .
Komu kibicuję??? Na pewno Francuzom mimo ,iż nie jedzie Cisse i Trezeguet , jest to ciekawa drużyna ,grają młodzi jak Nasri i Benzema ,a z drugiej strony doświadczenie Makelele,Thuram I Henry. Sympatyzuję również z Hiszpanią, ale z nimi to wiadomo : Gramy jak nigdy –przegrywamy jak zawsze.Dodam ,że Aragonez nie powołał Raul’a
Niechciałbym ,żeby wygrali Włosi , Niemcy ,Portugalczycy.
Czarne konie: Rosja i Turcja, może jeszcze Czesi( ale ich raczej można zaliczać do grona pretendentów do tytułu )
Wysłany: 2008-06-03, 10:02
albinos18 napisał/a
Druzyny ktorym zycze połamania nóg - Niemcy i Włochy
No co Ty?! Kibicujesz dojczlandom? połamania czegoś znaczy tyle samo co powodzenia -> oczywiście zgrywam się, wiem o co Ci chodzi
Francja? Domenech gdy ogłosił skład wydał mi się głupcem. Większość składu to czarnoskórzy zawodnicy. Rodowitych Francuzów jest góra 7. Ale to nie jest jeszcze jakiś problem. Gorzej z tym kogo powołał.
Boumsong - bez komentarza
Thurram - 36 lat na karku i on ma zagrać w kilku spotkaniach w ciągu paru dni? - powodzenia!
A taki Mexes - jeden z najlepszych obrońców Serie A - na mistrzostwa nie jedzie. A dlaczego? Bo Domenech chodzi do wróżki i czyta horoskopy (tak mówił Borek). Zaraz mi zarzucicie stronniczość, bo Mex z Romy - a jak powszechnie wiadomo im kibicuję. Nawet gdybym nie był ich fanem to brak Filipa w kadrze jest beznadziejnym pomysłem. Brak powołania dla Trezeguet jest zrozumiały bowiem on zakończył karierę reprezentacyjną
Co do Cisse, to go lubię, nawet bardzo. Czemu go nie ma w składzie? Ideologia Domenecha -> dla mnie dziwna.
Mecz z Niemcami jest do wygrania. Każdy mecz jest do wygrania. Obrona, jak już wspomniał Albinos, jest pokraczna. Takich toporów jak "bracia Metz" to oni dawno chyba nie mieli. Zero zgrania, proste błędy - musimy to wykorzystać! Lehman? bez komentarza . Brak Hildebranda to akurat rewelacyjna wiadomość.
Włosi? Widzę, że nikt ich nie lubi. A taki ładny kraj
Czesi? W tym roku bez Rosickiego i Nedveda. Może być ciężko.
oczywiście tak jak wszyscy piszą z Niemcami będzie bardzo ciężko,ale myślę ze wygramy bo z kim jak z kim,ale Niemców musimy ograć!!!Co do Chorwacji jest to nie obliczalny zespół i myślę ze dosyć sporo może namieszać w tych mistrzostwach,a Austria to faktycznie jedyne zespół w naszej grupie z którym możemy wygrać aczkolwiek grają u siebie i to jest duży atut i będzie naprawdę ciężko ich ograć!!Wyjście z grupy jest możliwe przy dobrym ułożeniu meczy rywali do wyjścia wystarczy nam remis i zwycięstwo jak już wcześniej wspomniał Orzech
Składu nie będę typował bo myślę ze to tylko i wyłącznie zadanie dla Leo który na pewno najlepiej wie kto w jakiej jest formie
A dla mnie największa rewelacja tych mistrzostw będzie Rosja która pod wodza Holenderskiego trenera naprawdę sporo na miesza no i oczywiście Francuzi którym kibicuje od dawna
Słucham francuskiego rapu od: wschodu do zachodu :)
Dołączył: 21 Sie 2006 Posty: 550 Otrzymał 73 piw(a) Skąd: Ciechanów
Wysłany: 2008-06-05, 18:48
ahaha niezłe i tak ma być!
Ja tam sie nie będę za bardzo rozpisywał kto ma szanse kto nie ma, faworytów do mistrzostwa to chyba z 10 jest. czarny koń moim zdaniem to Czechy.
Co do meczu Polaków, coś mam dziwne przeczucie, że uda nam się tych szwabów pokonać z Chorwacja remis i wpadka z Austriakami. Tak mi się wydaję, chociaż wiadomo apetyt rośnie w miarę jedzenia Tak czy siak w niedzielę wielkie piłkarskie święto! Słyszeliście o akcji cała Polska chleje?
Mam wielką nadzieję, że w niedzielę z rana usiądę i będę mógł w tym temacie napisać wielkimi literami wynik spotkania.
Wysłany: 2008-06-08, 22:00
POLSKA vs niemcy - 1:2
Bramki:
Podolski o.g.
Podolski o.g.
Kubica
Boruc -> nie zawinił przy żadnej bramce; parada jedna bardo dobra; za dużo do roboty nie miał.
Wasilewski -> gdyby nie pierwszy gol, było by całkiem nieźle.
Bąk i Żewłakow -> uzupełniali się w miarę dobrze chociaż kilka kiksów można odnotować.
Goliński -> ech...
Dudka -> walczył, ale trochę był w cieniu.
Lewandowski -> tez walczył, duży udział w offensywie, ale mógł lepiej przymierzyć.
Krzynówek -> to nie ten sam Jacek co kiedyś.
Łobodziński -> średnio, mogło być lepiej; do poziomu Kuby dużo mu brakuje; odczuwalny brak Błaszczykowskiego.
Żurawski -> no commentl forma, którą prezentuje jest poniżej oczekiwań; jedyna sytuacja, którą miał to skiksował...
Ebi -> mogło być lepiej.
Roger -> dziękuje za mecz, byłeś najlepszy; mam nadzieję, że z Austrią zagra za "kapitana"
Piszczek -> dobra zmiana, jak na brak przygotowania.
Sagan -> coś tam zagrał, ale za dużo sytuacji nie było.
Ogólnie nie było najgorzej. Wynik nie odzwierciedlał przebiegu spotkania. Powinno być 1:0.
Skad: W chuj daleko
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
francuski rap, francuski hip hop, rap francuski, francuski hh, aktualności, produkcje, wykonawcy, ekipy, teledyski, wideo, rozmowy, pomoc, linki, mp3, płyty, muzyka, hip-hop, francja, iam, booba, mafia k1, fonky family, diams
•
Serwis www.francuskirap.com nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.
Wypowiedzi są własnością ich twórców i to oni ponoszą odpowiedzialność za ich treść.