Słucham francuskiego rapu od: nie słucham
Wiek: 19 Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 483 Otrzymał 89 piw(a) Skąd: p-k
Wysłany: 2007-02-08, 12:07 O.S.T.R.-HollyŁódź
dobra wiec 23 lutego wychodzi oczekiwany przezemnie (moze przez was tez) krążek łódzkiego rapera, mianowicie Ostrego. Adam (nie ten co jest tu adminem ) miejmy nadzieje zaserwuje kolejna porcje dobrego i kozackiego rapu, z czego jest znany w calej Polsce. Był temat o Molescie wiec pomyslalem ze o Ostrym tez wypada zrobic Wiec wypowiadajcie sie na temat tej nadchodzacej pozycji na rynku. Jeszcze jakies 3 tygodnie zostaly ale nutke "brother on the run" pewnie kazdy slyszał
oto okładka i tracklista:
01 Intro
02 Brzydki, zły i szczery
03 Brother On The Run f. Craig G
04 Daj mi pracę
05 Do tego bitu
06 Historia stylu
07 Cokolwiek ziom
08 Black love f. Dirty Diggers
09 Szkoła latania
10 Czysty biznes
11 LWC f. LWC (O.S.T.R. + Afront)
12 Afery kosztem nas
13 Reprezentuj f. Zeus, Kochan
14 Chciwość
15 15 metrów kwadratowych
16 Haem Bracie to zabija
17 Ostatni taki sort
18 Powrót do przeszłości
19 Po co? f. Dan Fresh (Skill Mega), Modry
20 Brat, nikt mi nie zabroni...
21 Chwila na refleksję
22 Dzięki...
Słucham francuskiego rapu od: 7 rano
Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 464 Otrzymał 117 piw(a) Skąd: ja się tu wziąłem ?
Wysłany: 2007-02-08, 13:54
Ho ho, pierwsze słyszę, o tej produkcji -> doskonała nowina miszczu. Jakoś z naszym rodzinym HH trochę się moje drogi ostatnio rozeszły ale tą pozycję będę musiał sprawdzić. A co do tego kawałka "brother..." to nie słyszałem. Zacofany trochę jestem.
_________________ Some people pay for the lesson once, some pay all their life.
Wysłany: 2007-02-08, 14:07
na oficialnej stronie alfaltu jest teraz radio takie jakby i mozna sobie obczaic kilka kawałków np wlasnie ten. Jest tez kawałek z nowej płyty Łony ktora bedzie jakos w marcu Co do HollyŁódź to ciekawa produkcja bo jest duzo gosci na niej
Wysłany: 2007-02-09, 09:51
O.S.T.R Mogłby wydawac płytki co tydzien i by sie nie znudził to jest Raper z klasa =)
Czekam z niecierpliwoscia na nowa płytke i lece do empika ja kupic
Wkoncu trzeba dofinansowywać Polskich artystow
Wysłany: 2007-02-09, 17:12
Cytat
O.S.T.R Mogłby wydawac płytki co tydzien i by sie nie znudził...
no bez przesady
ostatnia płytka była prawie ze równo rok temu ale fakt faktem ze przez 6 lat swojej działalnosci wydaje 8 krązek, z czego jeden dwupłytowy, a kazda produkcja minimum 20 kawałkow. A jak pisze na alfalcie kawałki z HollyŁDZ były wybrane z posród wielu... to rzeczywiscie budzi to respekt
[ Dodano: 2007-02-09, 19:43 ]
dziwna sprawa... jak podają na stronie asfaltu okładka płyty została zmieniona
nie wiem po co i czemu ale teraz jest inna. Ta pierwsza moim zdaniem była o niebo lepsza choc i ta nie najgorsza...
dla porównania:
aktualna:
wcześniejsza:
Słucham francuskiego rapu od: lat
Wiek: 19 Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 317 Otrzymał 150 piw(a) Skąd: WueM
Wysłany: 2007-02-09, 19:56
To moze jednak ten PL rap nie umarl tak do konca jezeli O.S.T.R nagrywa z legenda NYC Craigiem G a Spinach i Red z J-RO z Tha Liksow.Ogolnie kawalek z czlonkiem Juce Crew mocne pierdykniecie i chyba nie musze pisac ze czekam
Wczesniejsza okladka lepsza
Słucham francuskiego rapu od: wschodu do zachodu :)
Dołączył: 21 Sie 2006 Posty: 550 Otrzymał 73 piw(a) Skąd: Ciechanów
Wysłany: 2007-02-09, 20:44
Tutaj się nie zgodzę... Mi osobiście druga podoba mi się bardziej, no ale wiadomo są gusta i guściki Co do samego pana Ostrowskiego bardzo przeze mnie szanowany człowiek ale mi osobiście jego muzyka nie przypadła szczególnie do gustu. moim zdaniem gdyby bity które robi były na takim poziomie jak teksty byłoby naprawdę super. Nie oznacza to, że podkłądy które robi się cienkie, ja po prostu gustuje w innych biciorkach Szanuje go za teksty. pzdr
Słucham francuskiego rapu od: lat
Wiek: 19 Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 317 Otrzymał 150 piw(a) Skąd: WueM
Wysłany: 2007-02-19, 17:39
Premiera dopiero w piątek a album zajmuje juz 7 miejsce na liscie bestsellerow muzycznych sklepu merlin.com.pl.
A oto trasa koncertowa promujaca HollyŁódz:
Gdańsk Parlament 25/03
Olsztyn Secesja 30/03
Poznań Eskulap 31/03
Warszawa Balsam 07/04
Kraków Studio14/04
Wrocław WZ 15/04
Katowice Mega Club 27/04
Wysłany: 2007-02-22, 21:15
jutro wychodzi płytka a juz dzis mozna ogladnac teledysk do "Brother on the run". W zasadzie to taki teledysk-bajka , ale bardzo fajna inicjatywa zrobienia czegos w konwencji mrocznej kreskowki o spotkaniu dwoch raperow
tu link:
http://www.youtube.com/watch?v=EsJp6pJxLZU
OK, man, i'm doin' it
Po Jazzurekcji zrazilem sie strasznie do niego , ale kawalkiem Ostani Taki Sort , odbudowal wszytsko, tyle powstalo kawalkow o jaraniu ale zaden tak rozkminiony, ten kawalek niszczy , jest chyba najlepszy jaki slyszalem o paleniu a jak sie go slucha przy jointach to juz niedowiary
Ogólnie plyta jest nienajgorsza, niejestem jakis niesamowitym fanem Ostrego ale plyte warto miec na dysku i nie tylko
Słucham francuskiego rapu od: 2000
Wiek: 20 Dołączył: 07 Cze 2007 Posty: 27 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Szczecin
Wysłany: 2007-06-24, 21:51
mam oryginał tej płytki i uważam że nie straciłem pieniędzy na marne, lubie ostrego, bo ma swój styl i jego nagrywki są inne od nagrywek innych raperów, wyrożnia ise bardzo z hiphopowego tłumu i bardzo dobrze:) dla mnie płytka 10/10
Słucham francuskiego rapu od: ...szalenie długo
Wiek: 19 Dołączyła: 02 Mar 2007 Posty: 311 Otrzymał 96 piw(a) Skąd: Zachód
Wysłany: 2007-06-25, 13:34
Escobar napisał/a
08 Black love f. Dirty Diggers
jestes taka piekna nagrana na dzwiekach, wszystko co mi mowisz biore kochana do serca.... najlepszy kawalek na plycie jak dla mnie
Oh tak... Moja czarna miłosc I zdecydowanie album trzeba miec w orginale
Cieszy mnnie, ze poziom liryczny o wiele wyższy niz na "7", bo szczerze poprzednia produkacja zawiodła mnie pod tym wlasnie wzgledem choć mastering i bity świetne były.
Reklamator
Dołaczył: dawmo temu
Skad: W chuj daleko
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
francuski rap, francuski hip hop, rap francuski, francuski hh, aktualności, produkcje, wykonawcy, ekipy, teledyski, wideo, rozmowy, pomoc, linki, mp3, płyty, muzyka, hip-hop, francja, iam, booba, mafia k1, fonky family, diams
•
Serwis www.francuskirap.com nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.
Wypowiedzi są własnością ich twórców i to oni ponoszą odpowiedzialność za ich treść.