Zapa
Wysłany: 2008-05-02, 22:33 Nielegale - Polskie podziemie
Siemano! Postanowiłem założyć temat o naszych nielegalach, wszystkim co związane z produkcją (zaproszenia do współpracy) itp. Jeśli chcecie pochwalić się swoimi produkcjami- nie wrzucajcie po jednym kawałku lepiej całe płyty - to z tracklistą, jak jest to okładką. Podawajcie również adresy MySpace. Pozdrowiona!
Słucham francuskiego rapu od: początku do końca
Wiek: 18 Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 254 Otrzymał 50 piw(a) Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2008-05-07, 20:02
Prezentuje wam chyba najlepszy sklad z Bydgoszczy o nazwie Emblemat.Zespół powstał w 2003 roku tworzy go trójka przyjaciół Kuba Łepek (ŁPK) - Michał Wierzbiński (Chio) - Dawid Barczewski (Kroz). Grupę założyli Jakub z Michałem natomiast Dawid dołączył do EMB w 2007 roku. Podczas przygotowań do 3 płyty zespołu. Pierwsze nagrania powstawały w domowym zaciszu na typowo amatorskim sprzęcie. Prace nad pierwszą płytą trwały mniej więcej rok, nosiła ona nazwę "Siła i Wiara", krążek rozszedł się w niewielkiej ilości egzemplarzy. Gościnnie udział swojego wokalu udzieliła grupa DSU. Płyta ta opowiadała glównie o naszym życiu, pochodzeniu i spojrzeniu na dane sytuacje. Mimo róznych opinii na jej temat chłopaki nie podłamali się i powoli pojawiały się coraz to ciekawsze propozycje na ich drodze.Po skompletowaniu nowego sprzętu chłopaki zabrali się za składanie drugiego materiału jak i kręceniu klipu do niego. Niespełna rok czasu trwała praca nad drugą płytą pt. "Dla ziomków i wrogów" jak i teledyskiem pt. "Wirus". Na nowej produkcji można było usłyszeć brzmienia takich producentów jak:
Kroz - Bydgoszcz
Stone - Bydgoszcz
Werni - Bydgoszcz
Brechter - Bydgoszcz
Luka Chriz -(Niemcy)
Po prostu - Włodawa
Bdz - Siemianowice Śląskie (Śląsk)
Gościnnie na płycie wystąpili tacy MC jak:
Młody(HS Studio) - Bydgoszcz
Siwy i Golub(DSU) - Bydgoszcz
Adi i Mati(Hossa) - Bydgoszcz
Kroz(Studio Fuzja) - Bydgoszcz
Stone(OG) - Bydgoszcz
Asia(Voo Projekta) - Bydgoszcz
Dosk(Baza) - Grudziądz
Żary(JLB) - Warszawa
Rael i Kalem - Białystok
Ich płyte oraz wszystko co wyszło z rąk Studia FUZJA mozecie pobrac czy przesluchac na oficjalnej stronie www.studiofuzja.com
Słucham francuskiego rapu od: dawna
Wiek: 19 Dołączył: 24 Maj 2007 Posty: 223 Otrzymał 64 piw(a) Skąd: Lublin
Wysłany: 2008-05-07, 20:56
Ja zamieszczam myspace mojego dobrego ziomka,który wyróżnia się (moim zdaniem) z lubelskiego podziemia http://www.myspace.com/deteel , stronka o lubelskim podziemiu ,gdzie można również przesłuchać kilka kawałków: http://311.pl/ . Pozdro !
_________________ J’baiserai la France jusqu’a ce qu’elle m’aime
Zapa
Wysłany: 2008-05-08, 16:00
Ten Emblemat całkiem niezły towar, ale dużo działa fejm ;-) To zobaczcie mojego ziomka Złotego niedługo wspólne kawałki... www.myspace.com/zlotyzetwupe
Słucham francuskiego rapu od: początku do końca
Wiek: 18 Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 254 Otrzymał 50 piw(a) Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2008-06-01, 10:57
http://www.wrzuta.pl/audio/2NRY5ShEd3/ ---> Sprawdzcie nowy kawałek z mojego miasta goscinnie udzielaja sie tam typy o ktorych pisalem wyzej :)mysle ze jest warty uwagi !! nowy link zeby nie sciagac a przesluchac
Zapa
Wysłany: 2008-06-03, 18:49
Ooo Orzech ziomuś już to sprawdzałem... Chyba na hip-hop.pl to było z tego co pamiętam... Ale serio dobry towar na dość wysokim poziomie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
francuski rap, francuski hip hop, rap francuski, francuski hh, aktualności, produkcje, wykonawcy, ekipy, teledyski, wideo, rozmowy, pomoc, linki, mp3, płyty, muzyka, hip-hop, francja, iam, booba, mafia k1, fonky family, diams
•
Serwis www.francuskirap.com nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.
Wypowiedzi są własnością ich twórców i to oni ponoszą odpowiedzialność za ich treść.