Słucham francuskiego rapu od: 4 lat
Wiek: 19 Dołączył: 10 Wrz 2006 Posty: 101 Otrzymał 18 piw(a) Skąd: Ciechanów
Wysłany: 2007-06-18, 21:11 Mor W.A-Uliczne Esperanto
Jak sie Wam podoba ich najowsza plyta??
Wedlug mnie jest bardzo dobra po pierwszym przesluchaniu odnioslem wrazenie ze to kompletna lipa ale jak sie wsluchalem przekonalem sie i zmienilem calkiem zdanie
Najlepsze kawalki wedlug mnie z tej plyty to:
Jestem Tym Kim Jestem (Feat. Wilku WDZ)
Zycie To Nalog
Unosze Glowe 2 (Feat. Bulgar, Felipe)
Kredyt Zaufania (Feat. Felipe)
Antypolityczniak
Swiat Nadaje S.O.S.
Wiara Nasza Sila
Słucham francuskiego rapu od: łebka
Wysłany: 2007-06-19, 12:32
Jak Dla mnie kompletna lipa... Od czasu Drzewo MorW.A. to to jes shit jakiego dużo... Dwa kawałki podobały mi sie z tej płyty a mianowicie: Swiat Nadaje S.O.S. i O ludziach dla ludzi... natomiast reszte to SHIT ! Wogóle jakieś te bity są HU***owe... Kto jest producentem tej płyty ? I kto robił bity ?
Słucham francuskiego rapu od: lat
Wiek: 19 Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 317 Otrzymał 150 piw(a) Skąd: WueM
Wysłany: 2007-06-19, 14:05
Za wiekszosc trackow na plycie odpowiedzialna jest ekipa producencka WDK & SCJ / The NuClear Headz oraz sama Mor.W.A,Woodoo czy Kuba eS.
Co do plytki to jeszcze nie sprawdzalem ale po singlu i kawalkiem z WDZ mysle ze bedzie git pozycja.
Słucham francuskiego rapu od: łebka
Wysłany: 2007-06-19, 14:59
dla mnie te bity są za bardzo naszpikowane elektroniką... ja lubie styl bardziej oldshoolowy... a ta plyta taka nie jest... szkoda. napewno nie bede miał oryginała
Słucham francuskiego rapu od: paru lat
Wiek: 19 Dołączył: 28 Lip 2007 Posty: 13 Skąd: inowroclaw
Wysłany: 2007-08-24, 12:21
płyta ta szału nie robi...tylko jeden kawałek mi sie podoba..."Uliczne Esperanto"...
Łyskacz dobrze powiedział: " że to nie stara Mor W.A. nie te same bity"
Słucham francuskiego rapu od: roku
Wysłany: 2007-08-29, 23:24
Ja ściągam bo narazie nie mam hajsu zeby kupić ale jak sie troche znajdzie to kupie oryginał o ile płytka będzie dobra
_________________ LIVE FOR EVERYTHING DIE FOR NOTHING
^piter
Słucham francuskiego rapu od: roku
Wysłany: 2007-09-01, 14:26
Wg mnie płyta ta to jak już kilka osób zdążyło zauważyć to nic ciekawego. Odnoszę wrażenie że Mor W.A. zamiast zaliczyć progres zalicza regres. I osobiście ją wszystkim odradzam, chyba ze ktoś ma sentyment do nich.
Słucham francuskiego rapu od: dawna
Wysłany: 2008-02-17, 15:07 MOR WA
Ja osobiście ich wcześniej średnio lubiłem ale ta płyta nie jest zła i mile mnie rozczarowała. Nie jest to jakiś przełom ale solidny polski HH i oby tak dalej!
onemanarmy
Wysłany: 2008-06-15, 12:02
^piter napisał/a
Wg mnie płyta ta to jak już kilka osób zdążyło zauważyć to nic ciekawego. Odnoszę wrażenie że Mor W.A. zamiast zaliczyć progres zalicza regres. I osobiście ją wszystkim odradzam, chyba ze ktoś ma sentyment do nich.
Polecam sprawdzić w encyklopedii znaczenie słów progres i regres. MorWA jest taką ekipą, która od samego początku przecierała i dalej przeciera szlaki w polskim rapie. Nie oglądają się na to co się dzieje na polskiej scenie tylko rozwijają się wraz ze sceną europejską. Chłopaki sięgneli po produkcje z wyższej, a na pewno z innej półki, bo ile można robić numery na zapętlonych samplach?! Rozkmińcie choćby co się dzieje na francuskiej scenie - rządzi elektronika, dirtysouth adaptowany pod uliczne brzmienie. A co do tego rzekomego regresu: sam Wigor pokazuje skale PROGRESU całej Morwy. Zawsze charakterystyczny styl, dobre teksty i technika - ale nie zamulił i jak nawijał ostatnio Mes "owinął sobie tę grę wokół palca", wysuwając się, wg mnie, na najlepszego zawodnika Polskiej sceny. Peper również ciut do przodu, Łyskacza niewiele słychać na albumie i niesety tym co pokazał mnie nie zachwycił. Ale zawsze na albumach Morwy było słychać pewne różnicę między Wigorem, Pieprzem i Łyskaczem. Szkoda tylko, że płyta nie odbiła się echem na polskiej scenie, przez marną promocję, ale prawdziwi koneserzy na pewno już dawno postawali UE na półce przy stereo i nie raz do tej pozycji powrócą. czesc
_________________ PEACE
Reklamator
Dołaczył: dawmo temu
Skad: W chuj daleko
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
francuski rap, francuski hip hop, rap francuski, francuski hh, aktualności, produkcje, wykonawcy, ekipy, teledyski, wideo, rozmowy, pomoc, linki, mp3, płyty, muzyka, hip-hop, francja, iam, booba, mafia k1, fonky family, diams
•
Serwis www.francuskirap.com nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.
Wypowiedzi są własnością ich twórców i to oni ponoszą odpowiedzialność za ich treść.