Słucham francuskiego rapu od: 2004-05 rok ?
Wiek: 19 Dołączył: 14 Lut 2008 Posty: 81 Otrzymał 33 piw(a) Skąd: Granada (esp)
Wysłany: 2008-04-20, 22:04 Dancehall
Zainspirowany pytaniem MJ na shoutcascie, postanowiłem wrzucić trochę teledysków dancehallowych jak na razie Francuskojęzycznych, jeżeli temat się rozwienie wrzucajmy też inne . Byćmoże ktoś, kto wcześniej nie słuchał dancehallu, zainteresuje się też tym gatunkiem. Osobiście POLECAM!
Lord Kossity, Krys, Daddy Mory - Dancehall Soldier
Krys - Caroline
Krys - Mad (hardcore )
Krys - VIP
Blacko feat. Krys - etre un homme (to bardziej reggae, totalny relaks )
Papa Tank - L'effet d'une bombe
Papa Tank - Raggamuffin
Tiwony - OUPATéBIZWENTOUSA
Papa Tank - Pour devenir Boss
Admiral T Feat Pearl - Dancehall
Admiral T feat Diam's - Les mains en l'air
Jamadom
Caporal Nigga - niestety, nie znalazlem zadnego teledysku z plyty, ale daje promo
Mr. Toma - main dans la main
Mr Toma feat. Joey Starr - Keskiya
A tu calkiem fajny freestyle do military riddim
_________________ Argentina Espańa Francia Estados Unidos Polonia
Słucham francuskiego rapu od: od dłuższego czasu
Wiek: 18 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 339 Otrzymał 62 piw(a) Skąd: BDG
Wysłany: 2008-04-21, 14:15
No już przejrzalem wszystkie jeszcze sprawdzilem kilka kawalkow Lord'a Kassit'iego najlepszy kawalek to Lord Kossity, Krys, Daddy Mory - Dancehall Soldier,
Krys też ma nawet fajne kawalki. A w sobotę wlaśnie chwycil mnie taki pomysl jak leżalem i sluchalem dancehall'u (ostatnio bardziej mnie wkręcil) na zrobienie bitu trochę podobny bylby do tego ww, mam w glowie rytm (inny jest niż ten ww) i material ale klimat wojskowy Wielkie piwo dla autora tematu
>>>La réalitéest d'hallucination pour sensation<<<
Słucham francuskiego rapu od: 2004-05 rok ?
Wiek: 19 Dołączył: 14 Lut 2008 Posty: 81 Otrzymał 33 piw(a) Skąd: Granada (esp)
Wysłany: 2008-04-21, 14:35
ten podklad z Lord Kossity - Dancehall Soldier nazywa sie Military Riddim. Poszukaj pod tym tytulem jezeli ci sie podoba, jest duzo fajnych kawalkow na tym riddimie
_________________ Argentina Espańa Francia Estados Unidos Polonia
Reklamator
Dołaczył: dawmo temu
Skad: W chuj daleko
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
francuski rap, francuski hip hop, rap francuski, francuski hh, aktualności, produkcje, wykonawcy, ekipy, teledyski, wideo, rozmowy, pomoc, linki, mp3, płyty, muzyka, hip-hop, francja, iam, booba, mafia k1, fonky family, diams
•
Serwis www.francuskirap.com nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.
Wypowiedzi są własnością ich twórców i to oni ponoszą odpowiedzialność za ich treść.