Słucham francuskiego rapu od: kilku ladnych lat
Wiek: 22 Dołączył: 05 Lis 2006 Posty: 285 Otrzymał 20 piw(a) Skąd: elksterdam/warszawa
Wysłany: 2007-12-12, 20:33 Re: Amerykański Rap - Music Rap Mp3
ol man nie chcialbys poznac mojego zdania na temat tej listy, ale jesli sluchasz ludzi pokroju bow wowa to niezle jest z toba
z tego co mam obecnie na dysku moge ci/wam polecic :
Artifacts-Between_A_Rock_And_A_Hard_Place-1995-FTD
Grieves-Irreversible-2007-FTD
O.C.-Word___Life-Reissue-2007-FTD_INT
The Cool Kids -Totally Flossed Out EP
Show_And_A.G.-Live_Hard-2007-C4 kocham takie powroty !
Słucham francuskiego rapu od: lat
Wiek: 19 Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 317 Otrzymał 150 piw(a) Skąd: WueM
Wysłany: 2007-12-13, 14:50
Cytat
Na poczatku Gang Starr i cala ich fundacja pozniej...hmmm....Wu Tang razem z Wu Family(na czele Sunz of Man),D.I.T.C.,Boot Camp Click,Da Beatminerz,Da Bush Babees,Talib Kweli,Mos Def,Mobb Deep,Das Efx,A tribe Called Quest,De la Soul,The Artifacts(swietny Tame One i El Da Sensei),EPMD,KRS-ONE,NAS,Mad Skillz,Pete Rock&C.L.Smooth(bym zapomnial... ),Organized Konfusion,Masta Ace,Redman,Lords Of The Underground,M.O.P.,The Pharcyde...i jeszcze cala masa.
Ogólnie East Side!!Klasyka rapu.
Z nowych krązkow ktore wyszly w 2007 polecam serdecznie;Brother Ali-The Undisputed Truth,Black Milk-Popular Demand,Marco Polo-Porth Authority i Guru 4 czesc Jazzmatazz.
Dodajac do tego Special Teamz w roku 2007 - calkowite zacmienie.Wiecie ogólnie mocno mnie irytuje takie podejscie.Bede bronił rapu ze stanow bo on tam sie urodzil i wychował to po pierwsze.Po drugie lata 90 nowojorskie brzmienie, czy pierwsze plytki G-Funk'u tego nie mozna nie kochac.Po trzecie wiekszosc nawet nie wie o istnieniu takich skladow jak wspomniany tu Artifacts a dlaczego?Bo dla nich rap zaczal sie w roku 2000 lub jeszcze pozniej.Siegnijcie troche po klasyke ludzie...Peace
P.s Mowicie rap z USA jest pelen komercji ,sprzedał sie itd.A ja sadze,ze rap z Francji tak samo sie sprzedal jak z za wielkiej wody.O ile sie sprzedał...
Escobar to jakies nowe dzielo Show& A.g.?Zarzuciłbys linkiem?
_________________ "...nie mam pojecia jak sie to czyta czy EmEnKone, EmEnKaŁan, MNykone czy jeszcze inaczej..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
francuski rap, francuski hip hop, rap francuski, francuski hh, aktualności, produkcje, wykonawcy, ekipy, teledyski, wideo, rozmowy, pomoc, linki, mp3, płyty, muzyka, hip-hop, francja, iam, booba, mafia k1, fonky family, diams
•
Serwis www.francuskirap.com nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.
Wypowiedzi są własnością ich twórców i to oni ponoszą odpowiedzialność za ich treść.