Słucham francuskiego rapu od: od dłuższego czasu
Wiek: 18 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 339 Otrzymał 62 piw(a) Skąd: BDG
Wysłany: 2008-05-16, 14:02
Heh kumpel też wyszedł po godz. z chemii rozsz. mówił, że proste było, a dwie laski mówiły "zajebiście trudne". A w ogóle na jakie kierunki chcecie iść?
Dzisiaj dowiedziałem się, że o wynikach z matur dowiadujemy się po złożeniu papierów na studia bezsensu, może z jednej strony lepiej bo mogą lekko naciągać progi %.
>>>La réalitéest d'hallucination pour sensation<<<
Słucham francuskiego rapu od: nie słucham
Wiek: 19 Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 483 Otrzymał 89 piw(a) Skąd: p-k
Wysłany: 2008-05-16, 14:57
MJ napisał/a
Dzisiaj dowiedziałem się, że o wynikach z matur dowiadujemy się po złożeniu papierów na studia bezsensu, może z jednej strony lepiej bo mogą lekko naciągać progi %.
Jak bez sensu? Zawsze tak było. Przecież po maturze wiesz jak Ci mniej więcej poszło to składasz papiery tam, gdzie jest interesująca oferta dla Ciebie. Alternatywnie można wybrać też jakiś wydział/uczelnie gdzie przyjmują bez większych problemów, a a ewentualnie za rok próbować ponownie swoich sił.
A te progi procentowe to są o dupę roztrzaść. Zależy od popularności i wyników bo co roku jest inaczej. A okazuje się, że i tak większość przyjmuje.
Na co ja chce iść? Priorytet -> budownictwo, a jak się nie uda to albo inżynieria środowiska albo jakaś automatyka i robotyka. Nie wiem jak w Warszawie, ale we Wrocławiu jest coś takiego jak SKP (Studium kształcenia podstawowego). To taki dość prosty coś a'la kierunek. Trwa rok, a po tym czasie przepisuje się na dowolny wydział na Politechnice. Tylko, że można mieć po nim zaległości . Polecam Wrocław -> świetne miasto i są tramwaje (Wiem, że w WWA też ).
Wysłany: 2008-05-16, 16:10
Ale czasem jest tak, że niby kiepsko poszło, a tu ponad 70%
miszczu napisał/a
Polecam Wrocław -> świetne miasto i są tramwaje (Wiem, że w WWA też ).
Bydzia też ma
Słucham francuskiego rapu od: wschodu do zachodu :)
Dołączył: 21 Sie 2006 Posty: 550 Otrzymał 73 piw(a) Skąd: Ciechanów
Wysłany: 2008-06-30, 19:50
Centralna Komisja Egzaminacyjna poinformowała, że w tym roku do egzaminu maturalnego przystąpiło ponad 415 tysięcy osób. Tegorocznych absolwentów było 398 tysięcy. Świadectwo dojrzałości uzyskało 79 procent maturzystów.
Najlepiej wypadli uczniowie liceów ogólnokształcących, gdzie maturę zdało blisko 90 procent uczniów. Najgorzej egzamin wypadł w technikach uzupełniających, gdzie maturę zdało zaledwie 32 procent absolwentów.
Gdyby w tym roku obowiązywała amnestia maturalna, to zdawalność wyniosłaby blisko 90 procent. Z egzaminem maturalnym najlepiej poradzili sobie uczniowie z Małopolski, Podkarpacia i Lubelszczyzny. Najgorzej egzamin wypadł w województwach lubuskim, dolnośląskim i wielkopolskim.
Zdecydowana większość maturzystów wybierała egzamin na poziomie podstawowym, a najpopularniejszym przedmiotem dodatkowym była geografia.
Wysłany: 2009-01-04, 17:45
Odświeżam temat bo ja w tym roku maturka, w najbliższy piątek próbna z polskiego Zdaje polski, niemiecki i geografia podstawa i wos rozszerzony.
Na polak ustny wybrałem sobie taki temat:
Motywy literackie zawarte w tekstach piosenek hiphopowych
Myślałem trochę nad pracą, znalazłem takie o to motywy w piosenkach:
- Juras Wigor - Przemijanie (motyw przemijania)
- Mor W.A - Tam i z powrotem (motyw wędrówki)
- Plomien 81 - mój dom (motyw domu)
- Vienio i Pele - Dla Ciebie Mamo (motyw matki)
- Zipera - Patriota (motyw patriotyzmu)
Oczywiście wykorzystam w pracy max 3-4 motywy ale mam prośbę do Was czy moglibyście mi pomóc w tych przykładach? żebym miał z czego wybierać, bo potem muszę dobrać do nich te motywy z tekstów literatury a odpowiednio dobrać już tak łatwo pewnie nie będzie;) za jakąkolwiek pomoc stawiam piwka
Wysłany: 2009-01-04, 22:43
Ale tylko polska muzza?
Ja mam motyw wyobcowania w literaturze współczesnej oraz muzie tej epoki. Zaanalizuj relacje międzyludzkie.
Ogólnie z muzy myślę o Medine, Joey Starr i Moustaki, a dalej jeszcze myślę.
Słucham francuskiego rapu od: dawna
Wiek: 19 Dołączył: 24 Maj 2007 Posty: 223 Otrzymał 64 piw(a) Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-01-04, 22:46
Motyw patriotyzmu -Eldo Nie pytaj o Nią
Motyw domu- Nie ma miejsca jak dom PIH
Motyw przemijania- Eldo feat. Hi-Fi banda- Twarze , Peja- Czas przemija
Motyw matki-przychodzi mi tylko na myśl oprócz słusznie podanej przez Ciebie pozycji, Mafia k1- mama ( jeśli zaistnieje taka potrzeba to w wolnej chwili mogę przetłumaczyć)
Geografia kojarzy mi się wyłącznie z repetytorium operonu ,które szczerze polecam Adamie. Dzięki tej książeczce geografia była dla mnie najprzyjemniejszą maturą.
A i uważaj na WOS ,bo się już w zeszłym roku wiele osób przejechało , kumpel mówił ,że operon też w tym przypadku był bardzo przydatny do uzyskania dobrego wyniku.
Jak przyjdzie mi coś jeszcze do głowy to edytuje posta .
Powodzenia!
Wysłany: 2009-01-05, 12:59
No mam te vademecum z geografii i podoba mi się jak najbardziej, często do niego zaglądam az sam się sobie dziwie z WOSu mi facet powiedział, że jak przestudiuje 3-4 razy na podstawę to jedną książkę z Operonu to gwarantował, że zdaje, tak samo z rozszerzonym (tam są 2 ale druga to chyba sama Unia Europejska ) + jako, że się interesuje trochę światem mówił, że zdam, a co tam nawet jak nie to co z tego? Płakać nie będę, byle ta giełdę ogarnąć
a co do motywów chodziło mi bardziej o nowe motywy z nowymi przykładami ale dzięki, te co podałeś tez bardzo dobre, przeanalizuje teksty Stawiam bro.
Słucham francuskiego rapu od: roku 2004 (?)
Wiek: 19 Dołączył: 24 Lut 2008 Posty: 325 Otrzymał 115 piw(a) Skąd: Warszawa (Alcatraz)
Wysłany: 2009-01-05, 20:46
Adam, dobrze by było jakbyś w tej pracy wziął 3-4 motywy i do każdego 2 przykłady - porównać, omówić itp. I oczywiście odniesienia do literatury - komisje to lubią.
_________________ Le Savoir Est Une Arme!
In the land of the blind, the man with one eye is the king...
Wysłany: Wczoraj 18:53
A mi teraz oddali próbne operonu matury:
Polak (podst.) 40/70 pkt = 57% ten przedmiot w ogóle mnie nie interesuje, więc wystarczy, że go zdam
Francuz 62% (podst.) ale nie pamiętam ile pkt zdobywałem, ogólnie trochę zaskoczył mnie fr, pkt straciłem na czyt. ze zrozum. było głupie dość zadanie, gdzie nie rozumiałem paru słów z ekologii, o której w ogóle jeszcze nie miałem mowy. Podobnie źle sprecyzowane zadanie z zagryzieniem ludu przez psa. Nadrobiłem to pracą pisemną, gdzie dostałem maxa za krótką i długą formę użytk.
Biola (rozsz.) 25% ale biolę pisałem z przypadku bo ogólnie będę pisał chemię, ale papiery przyszły z biol, więc aż mnie dziw brał, że miałem tak dużo
W tym tyg. są ogólnopolskie 9.01 polak, 12.01 obcy, 13.01 obow. Mam nadzieję, że teraz będę pisał chemię bo szlag mnie trafi, a wszystko przez wychowawcę, który pieprzył, że będzie można zmienić deklaracje w IIs. i to jeszcze przed 2 próbną maturą.
C'est ça la simplicité du probleme...
Reklamator
Dołaczył: dawmo temu
Skad: W chuj daleko
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
francuski rap, francuski hip hop, rap francuski, francuski hh, aktualności, produkcje, wykonawcy, ekipy, teledyski, wideo, rozmowy, pomoc, linki, mp3, płyty, muzyka, hip-hop, francja, iam, booba, mafia k1, fonky family, diams
•
Serwis www.francuskirap.com nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.
Wypowiedzi są własnością ich twórców i to oni ponoszą odpowiedzialność za ich treść.